Vianočné medovníčky

Autor receptu: sovka62

Teraz sa asi chytáte za hlavu, veď s vianočnou atmosférou ešte nezačali otravovať ani hypermakety! Nie, nešiblo mi, recept pridávam na žiadosť @teyla88, ktorá, rovnako ako ja, má rada, ak medovníčky chrumkajú. Mám chuť napísať, že tieto sú zaručene tvrdé, ale nebola by to pravda, sú chrumkavé a v plechovici také vydržia zo dva týždne. Potom zmäknú aj tieto.

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny vložíme do misy. Sódu bicarbónu pridáme opatrne, ak jej dáme priveľa, medovníčky sa budú roztekať. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho misou a necháme aspoň dve hodiny stáť. Nič sa nestane, ak ho zamiesite deň vopred, robievam tak kvôli úspore času. Rozvaľkáme na tenko (cca 2 mm), povykrajujeme rôzne tvary, uložíme na papier na pečenie. Ozdobíme štvrťkou orecha (mandľou, hrozienkami, ako chcete) a upečieme. Po vytiahnutí z rúry potrieme vajcom, kým sú ešte horúce.