Vianočné medovníčky
Autor receptu: sovka62
Teraz sa asi chytáte za hlavu, veď s vianočnou atmosférou ešte nezačali otravovať ani hypermakety! Nie, nešiblo mi, recept pridávam na žiadosť @teyla88, ktorá, rovnako ako ja, má rada, ak medovníčky chrumkajú. Mám chuť napísať, že tieto sú zaručene tvrdé, ale nebola by to pravda, sú chrumkavé a v plechovici také vydržia zo dva týždne. Potom zmäknú aj tieto.
Postup
- Všetky suroviny vložíme do misy. Sódu bicarbónu pridáme opatrne, ak jej dáme priveľa, medovníčky sa budú roztekať. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho misou a necháme aspoň dve hodiny stáť. Nič sa nestane, ak ho zamiesite deň vopred, robievam tak kvôli úspore času. Rozvaľkáme na tenko (cca 2 mm), povykrajujeme rôzne tvary, uložíme na papier na pečenie. Ozdobíme štvrťkou orecha (mandľou, hrozienkami, ako chcete) a upečieme. Po vytiahnutí z rúry potrieme vajcom, kým sú ešte horúce.