Velvet rezy
Autor receptu: vranocka28
zákusok je robený na plech veľkosti 30x22 cm.
20 porcií |
75 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- práškový cukor si vyšlaháme s celými vajciami do peny a pridáme olej. potom si pridáme muku a pdp.
1/2 cesta si nalejeme na vymastený a mukou vysypaný plech.
kávu zalejeme asi 2dl vody a necháme trochu vychladnúť. v káve namáčame piškóty ktore ukladáme na biele cesto pekne vedľa seba. potom do 2/2 cesta pridáme kakao a pomaly rovnomerne nalejeme na piškóty. pečieme v predhriatej rure asi 20 - 30 min. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a vyklopíme na nejaký podnos s papierom.
Do zvyšnej kávy dolejeme mlieko do 400ml a pridáme cukor a zlatý klas a uvaríme muding, ktorý necháme vychladnúť.
Do zmäknutého masla pridáme práškový cukor podľa chuti a vyšľaháme. postupne zašľahávame do masla puding. Na už studený korpus natrieme krém ktorý ozdobíme čokoládovými hoblinami. dáme ešte do chladničky zachladiť. Dobrú chuť :-)