Velvet rezy (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Velvet znamená zamatový a presne taký je aj tento rez.
20 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtka s cukrom vymiešame do peny
- striedavo pridávame po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaný tuhý sneh
- nakoniec vmiešame kávu
- cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme
- z 2 kávových lyžičiek kávy a cukru uvaríme 100 ml kávy, v mlieku rozmiešame zlatý klas a prilejeme kávu,
- uvaríme hustý puding, ktorý občas premiešame až do vychladnutia
- do zmäknutého maslo postupne vmiešame vychladnutý puding, najlepšie ručným šľahačom
- hotový krém natrieme na upečený plát cesta, zarovnáme a potrieme smotanou vymiešanou s vanilkovým cukrom
- jemne posypeme kávou a nakrájame na rezy a podávame ku kávičke :-)