Velvet rezy (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Velvet znamená zamatový a presne taký je aj tento rez.

20
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny
  2. striedavo pridávame po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaný tuhý sneh
  3. nakoniec vmiešame kávu
  4. cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme
  5. z 2 kávových lyžičiek kávy a cukru uvaríme 100 ml kávy, v mlieku rozmiešame zlatý klas a prilejeme kávu,
  6. uvaríme hustý puding, ktorý občas premiešame až do vychladnutia
  7. do zmäknutého maslo postupne vmiešame vychladnutý puding, najlepšie ručným šľahačom
  8. hotový krém natrieme na upečený plát cesta, zarovnáme a potrieme smotanou vymiešanou s vanilkovým cukrom
  9. jemne posypeme kávou a nakrájame na rezy a podávame ku kávičke :-)