Veľkonočný zajac (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Veľkonočný zajac v predstihu :-) .

20 minút
príprava
30 minút
na 170  °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka oddeľ od žĺtok a vyšľahaj .
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom , postupne pridávame olej , mlieko múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor .
  3. Do žĺtkovej hmoty vmiešame vareškou vyšľahané bielka a sekané mandle . Dobre premiešame .
  4. Formu si vymastíme a vysypeme hrubou múkou .
  5. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a vlejeme do foriem . Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C na 30 min . Po upečení necháme vychladnúť až potom zajace vyklopíme . Uvaríme si puding , podľa návodu na obale . Musí byť hustý , použijeme ho na zlepenie zajaca .
  6. Vo vodnom kúpeli rotpustíme čokoládu a Ceru . Pridáme olej a môžeme na zajaca nanášať polevu . Najskôr na jednu stranu ( dáme do chladničky stuhnúť ) a potom zajaca postavíme a pomocou brčka nanesieme aj na druhú polovicu čokoládu .
  7. Nakoniec zajace ozdobíme , ja som použila potravinársku hmotu .