Veľkonočný zajac
Veľkonočný smotanový zajac
Autor receptu: redakcia
Skúste si tento rok na Veľkú noc upiecť namiesto baránka zajačika.
1 ks porcia |
15 minút príprava |
50 minút na 175 °C |
Postup
- Rúru vyhrejeme na 175 °C, formu na zajačika vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Hrozienka sparíme a namočíme do rumu alebo portského vína.
- V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom postupne po jednom zašľahávame vajcia. Do vyšľahanej hmoty po častiach preosejeme múku s práškom
do pečiva. Pridáme smotanu, scedené hrozienka a premiešame.
- Cesto vylejeme do formy, malo by siahať asi centimeter pod jej okraj.
- Pečieme v predhriatej rúre asi 50 minút dozlatista. Zajačika vyberieme z rúry, zabalíme na chvíľu do vlhkej utierky, potom opatrne vyklopíme a necháme na mriežke vychladnúť.