Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Neodmysliteľne patrí k najväčším sviatkom roka. Ponúkam recept na barančeka s tvarohom.

60-70 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Zmäknutú Heru alebo maslo, vanilínový, kryštálový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky, zašľaháme. Múku preosejeme a spojíme s práškom do pečiva.
  3. Do základu pridáme polovicu múky šľaháme, následne pridáme tvaroh a zbytok múky s práškom do pečiva opäť zašľaháme, aby sa nám cesto spojilo. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta.
  4. Pripravené cesto.
  5. Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme múkou (moja forma je menšia a tak som dala polovicu cesta na bábovku).
  6. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pred vložením formy s cestom do rúry stiahneme na 160 stupňov a pečieme 60 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
  7. Upečený korpus barančeka.
  8. Bielky s cukrom dáme do misy, ktorú postavíme na vodný kúpeľ a mixérom šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme citrónovú šťavu a došľaháme do tuha - sneh tvorí špičku.
  9. Snehovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobíme barančeka z prednej strany.
  10. Zo zadnej strany.
  11. Dokončíme - urobíme oči, nos použila som hrozienka. Necháme v chlade stuhnúť. Príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov tvorcom Varechy aj všetkým Varecháčom.
  12. Bábovka po vychladnutí, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť