Veľkonočné vanilkové cupcakes
Autor receptu: danja
12 porcií |
35 minút príprava |
18-20 minút na 180 °C |
Postup- Dáme si zohriať rúru na 180 stupňov. V plechovom hrnčeku zahrejeme rastlinné mlieko takmer k varu (ja som použila sójové). Pridáme ocot a necháme zraziť. Postavíme bokom a necháme vychladnúť.
Nachystáme si plech na muffiny a vyložíme ho ľubovoľnými košíčkami.
Do pripravenej misky si preosejeme hrnček špaldovej múky, kypriaci prášok, sódu a soľ. Všetko premiešame metličkou.
Do zrazeného mlieka si primiešame pripravený Muscovado cukor, vanilkový cukor, olej a vanilkový extrakt. Vyšľaháme to tyčovým mixérom.
Tekutú zmes (pozor musí byť vlažná nesmie byť teplá) prilievame do misky so suchými surovinami a dôkladne premiešame, miešame čo najkratšie.
Takto pripravenou zmesou plníme košíčky. Najlepšie je použiť lyžicu. Plníme do max 2/3.
Dáme do predhriatej rúry piecť na 18-20 minút.
- Na krém si pripravíme puding. V malom hrnci si zahrejeme 3/4 hrnčeka rastlinného mlieka ( použila som sójové) spolu s cukrom a vanilkový cukrom. Miešame až sa cukor celkom rozpustí. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame zemiakový škrob. Keď bude mlieko takmer vrieť pridáme rozmiešaný škrob a za stáleho miešanie necháme zhustnúť. Keď je už náš puding dobre hustý odstavíme a necháme ho za občasného premiešania vychladnúť.
Puding máme vychladnutý a v robote si do peny vyšľaháme zmäknutú Heru. Počas mixovania si vždy stierkou poutierame steny misky a znova šľaháme aby bol krém rovnomerne vyšľahaný. Keď máme margarín vyšľahaný za stáleho mixovania pridávame pripravený puding po lyžiciach. Znova stierkou poutierame steny misky a sľaháme.
Teraz už máme krém rovnomerne vyšľahaný. Môžete začať cupcakes zdobiť. Kto chce môže si krém ľubovoľne zafarbiť. V tom prípade budete potrebovať gélové potravinárske farbivo podľa fantázie. Ja som do polovice krému pridala zelenú a polovicu nechala pôvodnú.
Krém si naplníme do zdobiaceho sáčku so špičkou a zdobíme podľa vlastných predstáv. Navrch použijeme dekorácie.
|