Mafiny
Veľkonočné mafiny so šľahačkovým hniezdom a vajíčkami
Autor receptu: redakcia
Neodolateľné mafinky najmä pre milovníkov šľahačky.
12 ks porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým cukrom a so štipkou soli dopenista. Po jednom zašľaháme vajcia. Múku spojíme s práškom do pečiva, prisypeme
k maslovej zmesi a spolu vyšľaháme na cesto.
- Formu na mafiny vystelieme papierovými košíčkami a rozdelíme do nich pripravené cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Upečené mafiny necháme vychladnúť.
- Studenú smotanu vyšľaháme dotuha, preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame po obvode mafinov, aby sme vytvorili efekt hniezda. Do stredu poukladáme farebné veľkonočné vajíčka.