Veľkonočné inšpirácie - muffinky ako kvietky, zajačiky, barančeky (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Pohrajte sa svojimi ratolestami a urobte si taketo vesele muffinky na nadchadzajuce velkonocne sviatky. Inspiracia ako spestrit velkonocnu tabulu, rovnako su vhodne aj na vysluzku pre kupacov. Muffiny si upecte tie svoje najoblubenejsie. Tieto su cokoladovo- jogurtove. Plnku si mozete urobit lubovolnu. Ja som robila vanilkovu. Velmi jednoduche a myslim, ze na pohlad je to pre drobcov aj zaujimave. Za vasej pomoci si mozu muffinky ozdobit sami a tak bude radost dvojnasobna.

17
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako som uz v uvode uviedla, tak si muffiny mozete upiect tie svoje naj:) ja som len uviedla na inspiraciu a prikladam link , kde si mozete podrobne pozriet ich pripravu http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2011/04/cokoladovo-jogurtove-muffiny.html najdetu tu obrazkovy postup ako nane. Upecene , vychladnute mufiny potrieme kremom. Pripravu kremu si pozrite tu : http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2012/03/velkonocne-variacie-muffiny-ako-kvietky.html#more
  2. Penove cukriky marshmallow priecne nastrihame na 3-4 casti. Tak dostaneme lupienky kvietkov.
  3. Do prostriedku ulozime cukrik , poukladame dookola lupienky. A mame hotovo!
  4. Na zajacikove muffiny rovnako nanesieme krem. Potom namocime do kokosovej mucky.
  5. Marsmallow penove cukriky mierne prstami splastime a po dlzke rozstrihneme na 3 casti. Namocime reznou stranou do ruzoveho prachu (cukrarska ozdoba).
  6. Prilozime uska, nostek je z zele cukrikov, ocka z coko chipsov. Zubky su odstrihnute zuvacky alebo mini marshmallow. Jednoduche vsak?
  7. a tu su zajkovia v plnej krase:)
  8. Na barancekov si nastrihame mini marshmallows. Muffiny potrieme kremom. Na hlavicku som pouzila mini coko vajicko, ocka su z kremu a rozky kremom nalepene coko chipsy. Tie baranceky si ziadaju, aby mali hustejsie baranice, takze rozhodne mini marsmalow nesetrite. Moje su take nejake biednejsie:)
  9. a este jedna spolocna:)