Veľkonočné hniezdo (fotorecept)

Autor receptu: domi454

Super čokoládový koláčik vhodný i na iné príležitosti ako Veľká noc... rozplýva sa na jazyku a jeho veľká výhoda je, že je bez múky vhodný i pre celiatikov. Po ochutnaní uvidíte :)

4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a potom necháme vychladiť, ale čokoláda musí byť tekutá.
  3. V miske vymiešame 2 žltky a 1 celé vajce s cukrom(40g) do penista.
  4. Čokoládu vmiešame do vajíčkovej zmesi.
  5. Zvlášť vymiešame 2 bielky s 50g cukru a pomaly vmiešame do čokolády.
  6. Dáme do foriem vystlaných papierom na pečenie.
  7. Pečieme pri teplote 180°C 35-40 minút.
  8. Po vychladnutí korpusu rozpustíme čokoládu, do ktorej vmiešame vyšľahanú čokoládu.
  9. Šľahačkovú čokoládu dáme na vrch korpusu, pretože po vychladnutí sa urobili malé krátery pre plnku. Na vrch kladieme farebné vajíčka alebo lentilky.
  10. Dobrú chuť!