Veľkonočná pascha II. (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Túto paschu pečiem na Veľkú noc k šunke.Možno ,že si niekto povie,že je to sladké,ale k šunke ozaj chutí.Treba vyskúšať.
12 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Do misky si preosejeme obidva múky ,urobíme jamku,pridáme trocha mlieka,cukor a rozmrvíme droždie.Kým si pripravíme ostatné suroviny ,tak droždie trocha nabutná.Pridáme roztopené maslo a rukou vypracujeme hladké cesto.
- Z cesta si odoberieme asi 1/3 ,pridáme tvaroh a vanilkový cukor.Je dobré,ked tvaroh nieje mokrý.Tvaroh zapracujeme do cesta a obidva necháme asi 1/2 hod.podkysnúť
- Ked je cesto bez tvarohu vykysnuté,tak rozdelíme napoly.Jednú polku si odložím nabok a druhu rozdelím tak,že si oddelím 1/3.Väčšiu časť vyvaľkáme do kruhu ,
- a položíme na okruhlý pomastený plech.Tvarohové cesto vyšuľame a položíme do kruhu.
- Stred narežeme a preložíme na tvarohové cesto a taktiež z druhej strany tak,
- aby tvarohové cesto bolo zabalené.Zo zbytku ozdobíme.Koláč necháme na boku podkysnúť.
- Zatiaľ čo kysne,tak si urobím z odloženého cesta jeden závin s kakaom.Zatiaľ sa mi rúra nahrieva.
- Závin dám upiecť a zatiaľ pascha kysne.pečie sa 20-25 min.
- Ked je závin upečený ,tak vložím do rúry paschu.Paschu pečiem 35-40 min.Kontrolujeme špilkou.
- Dobrú chuť.Táto pascha sa podáva k Veľkonočnej šunke a taktiež k Veľkonočnej zakýsanke,ktorá sa robí s cmaru.