Veľkonočná mäsová roláda
Autor receptu: kuchticka
Tento slany zakusok sa hodi podavat na jar s cerstvymi slatovymi listy (poukladat na ne) a moze byt ako predkrm, alebo vecera.
40 minút príprava |
8 10 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravime si Plnku do zavinu. Pomeleme bravcove pecene maso a sunku, dame do vacsej misky a premiesame. Postupne pridame horcicu, sol a korenie zo zazvorom. Ked je cerstvy zazvor, nastruhame ho, inak moze byt suseny mlety. Pokrajame na drobucko uhorku a nastruhame vajce.
- Pripravime si plech na piskot, namastime.
Do vacsej misky si dame vajecne bielky a uslahame pevny sneh, do ktoreho lahko zamiesame zltky a muku zmiesanou s pecivovym praskom a stipkou soli. Vsetko cesto vylejeme na plech. Dame piect na 180 C. asi na 8 minut.
- Na upeceny, este teply piskot nakladieme plnku, rozotrieme a rychlo zavinieme. Dame na dosticku a zatazime asi na 4 hod.
Tuto roladu nakrajame na uhladne rovnomerne kolieska a pokladame na salatove listy.
Velmi dobre sa hodi na male pohostenie sibacov, ako predkrm , alebo studenu veceru.
Dufam, ze sa vam podari a bude chutnat.
- Hotovo.