Vegetky

Autor receptu: matus113

Vhodné na silvestrovský stôl.

100 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme 250 g polohrubej múky, 100 ml mlieka, 1 malú lyžičku sódy bikarbony a 125 g masla postrúhame, aby sa cesto lepšie vypracovávalo.
  2. Plnka- do misy dáme 150 g postrúhaneho eidamu, 2 malé lyžičky červenej papriky a 125 g masla opäť postrúhame kvôli lepšiemu vypracovávaniu. Vypracované cesto a plnku rozdelíme na približne 3 rovnaké časti.
  3. Prvú časť cesta vyvaľkáme a naň rozotrieme prstami plnku. Cesto potom stočíme na roládu, ktorú zabalíme do fólie a dáme buď na 1 deň do chladničky alebo na hodinu do mrazničky. Takto postupujeme aj s ostatnými dvomi časťami.
  4. Stuhnuté rolády pokrájame na kolieska a poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie. Posypeme vegetou, rascou a dáme piecť na 160 stupňov na 20 minút.