Vegetky so syrom a s klobásou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Je to taká rýchlovka, k pivu, vinu a trebárs aj k vodke zákusať.

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku, maslo zmäknute a strúhanku. Rukou to miesime a postupne prilievame víno. Víno som použil z čiernych ríbezli ročník 2012. Chutnejšie je to z ovocných kvalitných vín. Všetko som to vymiesil a cesto som dal do chladničky na hodinu. Po hodine som to na doske posýpanej múkou vyvaľkal na 7 mm plát.
  2. Z neho som vykrajoval kolieska tie som dával na suchý plech. Posýpal som ich zmesou na posyp. Na to som dal plátok syra a koliesko klobásky. Potom som plech dal do vyhriatej rúry na 20 minút pri 200 °C.
  3. Po tejto dobe boli pekne prepečené . Tak som vytiahol z rúry a dal druhy plech. Z tejto dávky mi vyšlo asi 50 kúskov.
  4. Po vychladnutí môžeme konzumovať. Je to rýchla a dobrá chuťovka. Želám dobrú chuť.