Vege pangas
Autor receptu: eraserhead
1 porcia |
5 minút príprava |
20 minút na 250 °C |
Postup
- Najdôležitejšie a zároveň aj najpracnejšie je zbaviť mrazeného pangasa prebytočnej vody. Na tento účel použite bavlnené utierky, ja som ich spotreboval 3.
- Do rúry rozohriatej na 250C dáme na 5 minút samotného pangasa. To aby sa povrch trocha zasušil.
- Na spodok nádoby nasypeme vegetu, položíme "zasušeného" pangasa.
- Zasypeme zvyškom vegety.
- Teplotu znížime na 200 C a necháme zapiecť 15 minút.
- Vyberieme z rúry a necháme trocha vychladnúť.
- Opatrne rozobrieme vege krustu a vyberieme filet. Dôkladne očistíme a prípadne opláchneme vo víne s vodou alebo vo vode do ktorej sme pridali štavu z 1 citróna