Vegánske rizoto
Autor receptu: deruth
ktoré chutilo aj osôbke, ktorá nemá ryžu a hríby ;)
3 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu si dáme variť podľa návodu.
Cibuľu nakrájame na pásiky, pór na koliečka, huby rozkrojíme na štvrťky či podľa ľubovôle.
Na oleji si najskôr opražíme hríbiky s dostatkom soli, kmínu a č.korenia. Ja ich vždy orestujem na najväčšom ohni dozlatista.
Potom príde na rad cibuľka- posolíme, keď začne zlatavieť pridáme pór. Môžme smažiť na strednom ohni do zmäknutia. Pridáme odhadom hrášok a fazuľu, aby sa prehriali na panvici. Vrátime naspäť huby, pridáme uvarenú ryžu, premiešame a môžme podávať. Dá sa posypať semiačkami rôzneho druhu.
Dobrú chuť prajem