Vanilkové rožky

Autor receptu: mimivikinka

Možno klasika ale výborná, jemná a jednoduchá na prípravu. :) Píšem ju tak, aby ani začiatočník nemal s ničím problém. ;)

Postup

  1. Preosiatu hladkú múku, práškový cukor, mleté orechy a zmäknuté maslo spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do alobalu alebo potravinárskej fólie a necháme odležat v ladničke (ja nechávam 24h, kedže väčšinou pri malej pečiem po večeroch ale stačí aj hoďka).
  2. Z cesta potom tvarujume rohlíčky, kladieme na vymastený plech a do vopred vyhriatej rúry dávame piecť na cca 7 minút (treba odsledovať, kedže každá trúba pečie inak) až začnú jemne hnednúť na okrajoch. Hneď po vybratí ich treba poposúvať aby sa nelámali a ešte teplé obaliť v cukrovej múčke zmiešanej s vanilínovým cukrom.
  3. Rohlíčky nie su príliš sladké a sú veľmi jemné. Pozor, pri obaľovaní, kým sú ešte teplé sa zvyknú lámať, preto treba jemne. Ja sa vždy tesím, že aspoň tie polámané možem pojesť. ;) Odporúčam spraviť dvojitú dávku, u nás vianočné pečivo okrem mňa nikto veľmi nemusí...
  4. Dobrú chuť a krásne a pokojné sviatky želám!