Vanilkové rožky (špaldové)
Autor receptu: mrcookiecook
V tomto recepte bola pôvodne použitá obyčajná hladká múka, takže kto chce môže použiť aj takú. Ja som sa rozhodol, že použijem špaldovú múku...
15 minút príprava |
10 minút na 150 °C |
Postup
- Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme na polhodinky do chladničky stuhnúť. Potom ho rozdelíme na osem častí a každú rukami vyšúľame na požadovanú hrúbku (každý ako uzná za vhodné - v mojom prípade to bolo približne 1cm)...
- Potom tieto šúľance pokrájame na časti, z ktorých vytvarujeme rožky a poukladáme na vymastený plech...
- Pečieme približne 10. minút pri teplote 150°C (podľa trúby), necháme vychladnúť...
- Vychladnuté pečivo nakoniec obalíme v zmesi práškového a van. cukru...
- ...a dobrú chuť! :-)