Vanilkové rožky (špaldové)

Autor receptu: mrcookiecook

V tomto recepte bola pôvodne použitá obyčajná hladká múka, takže kto chce môže použiť aj takú. Ja som sa rozhodol, že použijem špaldovú múku...

15 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Postup

  1. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme na polhodinky do chladničky stuhnúť. Potom ho rozdelíme na osem častí a každú rukami vyšúľame na požadovanú hrúbku (každý ako uzná za vhodné - v mojom prípade to bolo približne 1cm)...
  2. Potom tieto šúľance pokrájame na časti, z ktorých vytvarujeme rožky a poukladáme na vymastený plech...
  3. Pečieme približne 10. minút pri teplote 150°C (podľa trúby), necháme vychladnúť...
  4. Vychladnuté pečivo nakoniec obalíme v zmesi práškového a van. cukru...
  5. ...a dobrú chuť! :-)