Vanilkové (orechové) rožky

Autor receptu: jankaadamka

Takže, tento recept je veľmi jednoduchý. Pripravujeme ho vždy na Vianoce. Dobre sa uskladňuje, čiže vydrží dlho. Pochutí si na tom celá rodina.

15 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosejeme si hladkú múku do misy. Po troche pridávame rozpustenú heru. Cesto poriadne premiešame.
  2. Pridáme pomleté orechy a práškový cukor. Cesto poriadne vymiesime a odložíme na pol až celú hodinu do chladničky. Kedˇ cesto vyberieme z chladničky, rozkrojíme si ho na časti, z ktorých vyšúľame tenučké pásiky, ktoré vytvarujeme do tvaru podkovičky a položíme na plech vystlaný papierom. Takto to spravíme z celým cestom.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov celzia 18 minút alebo podľa uváženia. Po vybratí z rúry počkáme dve minúty a obaľujeme v zmesi, ktorú sme si pripravili zmiešaním vanilkového a práškového cukru. A potom ukládame do škatuliek alebo na taniere.