Vanilkové (orechové) rožky
Autor receptu: jankaadamka
Takže, tento recept je veľmi jednoduchý. Pripravujeme ho vždy na Vianoce. Dobre sa uskladňuje, čiže vydrží dlho. Pochutí si na tom celá rodina.
15 minút príprava |
18 minút na 180 °C |
Postup
- Preosejeme si hladkú múku do misy. Po troche pridávame rozpustenú heru. Cesto poriadne premiešame.
- Pridáme pomleté orechy a práškový cukor. Cesto poriadne vymiesime a odložíme na pol až celú hodinu do chladničky. Kedˇ cesto vyberieme z chladničky, rozkrojíme si ho na časti, z ktorých vyšúľame tenučké pásiky, ktoré vytvarujeme do tvaru podkovičky a položíme na plech vystlaný papierom. Takto to spravíme z celým cestom.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov celzia 18 minút alebo podľa uváženia. Po vybratí z rúry počkáme dve minúty a obaľujeme v zmesi, ktorú sme si pripravili zmiešaním vanilkového a práškového cukru. A potom ukládame do škatuliek alebo na taniere.