Valentínske žemličky s vlašskými orechami
Autor receptu: archaa
Ďalší výborný valentínsky recept, tentokrát raňajkový :)
8-10 porcií |
80 minút príprava |
15-20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Rozpustíme si maslo a začneme s prípravou cesta.
- Do pekárničky dáme najprv tekuté, potom sypké ingrediencie, nakoniec orechy. Necháme pracovať program "Cesto".
(Ak pekárničku nemáte, pripravte si cesto bežným ručným vymiesením a nechajte hodinu vykysnúť.)
- Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na asi 1 cm plát a vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnút este asi 15 minút. Potom potrieme smotanou a posypeme ľanovými semienkami. Pečieme na 180-200 stupňov (podľa vašej rúry) asi 15-20 minút.