Valentínske žemličky s vlašskými orechami

Autor receptu: archaa

Ďalší výborný valentínsky recept, tentokrát raňajkový :)

8-10
porcií
80 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozpustíme si maslo a začneme s prípravou cesta.
  2. Do pekárničky dáme najprv tekuté, potom sypké ingrediencie, nakoniec orechy. Necháme pracovať program "Cesto". (Ak pekárničku nemáte, pripravte si cesto bežným ručným vymiesením a nechajte hodinu vykysnúť.)
  3. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na asi 1 cm plát a vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnút este asi 15 minút. Potom potrieme smotanou a posypeme ľanovými semienkami. Pečieme na 180-200 stupňov (podľa vašej rúry) asi 15-20 minút.