Valentínska torta - Srdce
Autor receptu: majculanda
Aj na Valentína som sa pustila do pečenia a výsledok bol takýto...
Postup
- Najprv si pripravíme korpus: bielky vyšľaháme do tuha s cukrom aj vanilkovým, zvlášť si vymiešame žĺtky s olejom... keď máme bielky tuhé zamiešame najprv žĺtky a potom aj múku a kypriaci prášok...
Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 215 stupňoch cca 30 minút
- z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý krém....
po vychladnutí pridáme heru a vymixujeme hladký krém...
krém rozdelíme na 2 časti a do jednej časti vmiešame kakao a čokoládu nasekanú na kúsky...
- vychladnutý korpus rozrežeme a na rozrezanej časti natrieme džemom...
na džem natrieme čokoládový krém a položíme naň druhú časť korpusu...
- vrch korpusu natrieme džemom a celý potrieme zvyšným vanilkovým krémom...
poukladáme jahody a zalejeme želatínou (ja ju varím podľa návodu v jahodovej šťave ktorá mi ostane z konzervy)...
boky torty obsypeme kokosom a ozdobíme šľahačkou.
Necháme stuhnúť v chlade aspoň pol hodiny.
- Dobrú chuť ! :)