Valentínska torta - Srdce

Autor receptu: majculanda

Aj na Valentína som sa pustila do pečenia a výsledok bol takýto...

30 minút
na 215 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme korpus: bielky vyšľaháme do tuha s cukrom aj vanilkovým, zvlášť si vymiešame žĺtky s olejom... keď máme bielky tuhé zamiešame najprv žĺtky a potom aj múku a kypriaci prášok... Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 215 stupňoch cca 30 minút
  2. z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý krém.... po vychladnutí pridáme heru a vymixujeme hladký krém... krém rozdelíme na 2 časti a do jednej časti vmiešame kakao a čokoládu nasekanú na kúsky...
  3. vychladnutý korpus rozrežeme a na rozrezanej časti natrieme džemom... na džem natrieme čokoládový krém a položíme naň druhú časť korpusu...
  4. vrch korpusu natrieme džemom a celý potrieme zvyšným vanilkovým krémom... poukladáme jahody a zalejeme želatínou (ja ju varím podľa návodu v jahodovej šťave ktorá mi ostane z konzervy)... boky torty obsypeme kokosom a ozdobíme šľahačkou. Necháme stuhnúť v chlade aspoň pol hodiny.
  5. Dobrú chuť ! :)