Valentínka
Autor receptu: sandraviglasova
Recept na tento zákusok bol kedysi dávno dávno v Báječnej žene. Ja som z neho urobila tortu pre
môjho priateľa k narodeninám :-) vyskúšajte, budete sa zalizovať!
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a rozpustený kokosový tuk a zľahka premiešame.
- Nakoniec pridáme celozrnnú múku zmiešanú s kakaom, premiešame a vlejeme do formy vymastenej kokosovým tukom. Dáme piecť.
- Zatiaľ si vymiešame maslo s Nutellou vymiešame dohladka. Nutellu kupovať nemusíte, aj tu na vareche som objavila šikovný recept na domácu nutellu, a pri najbližšej príležitosti pečenia tohto zákusku kupovanú Nutellu nahradím domácou ;-)
- Keď je korpus upečený a vychladnutý, natrieme naň nutelový krém, a na nutelový krém natrieme vyšľahanú smotanu na šľahanie a podľa fantázie dozdobíme. Tak sladké narodeniny prajem :-)
(Za foto sa ospravedlňujem, oslavovali sme v práci, a fotila som to len tak v rýchlosti)