Vajíčková tlačenka

Autor receptu: olinecka

Túto dobrotu sa oplatí urobiť, je to nenáročné a zvládne to aj začiatočník. Je vhodná na Veľkú noc.

20-25 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mierne osolenej vode povaríme zeleninu 5 - 8 minút, ktorú scedíme a dáme do hlbšej misy. Vajcia ošúpeme, pokrájame nadrobno pomocou krájača a pridáme k zelenine.
  2. Salámu pokrájame tiež nadrobno a vmiešame k vajciam a zelenine. Nakoniec pridáme tatársku omáčku. V teplom bujóne vymiešame do hladka želatínu, ktorú prilejeme do zmesi, ktorú podľa potreby a chuti môžeme dosoliť.
  3. Plech na srnči chrbát vystelieme fóliou, zmes vlejeme rovnomerne do formy.
  4. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc. Vyklopíme na podlhovastý podnos, podávame s chrenom, šunkou a pod. Dobrú chuť. <br /> Všetkým Varecháčom príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov.<br /> A ešte niečo sladké!!!