Vaječný likér
Vaječný likér Kofilák podľa Petra Leitgeba
Autor receptu: tartletka
Kalíšok sladkého lahodného likéru si na sviatky určite radi vychutnáme, najmä ak je domáci.* Náš vaječný likér sme doplnili ešte skvelou čokoládovou tyčinkou Kofila s kávovou náplňou.
2 fľaše (po 400 ml) porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do mixéra dáme žĺtky, polovicu cukru a dáme vyšľahať.
- V hrnci zmiešame zvyšný cukor, smotanu, mlieko a sladené kondenzované mlieko.
- Z vanilkového struku vyberieme zrniečka a pridáme ich do hrnca spoločne so strukom, zahrejeme a poriadne zamiešame.
- Keď je zmes zahriata a premiešaná, pridáme za stáleho miešania aj vyšľahané žĺtky s cukrom a privedieme k varu.
- Hneď ako zmes začne vrieť, tak teplotu zmiernime a poriadne miešame, kým nám to trochu nezhustne.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme tyčinku Kofila a pridáme ju do zmesi. Struk vyberieme predtým, než budeme mixovať. Všetko poriadne rozmixujeme tyčovým mixérom. Dáme vychladiť.
- Do vychladenej zmesi pridáme alkohol a znovu poriadne mixujeme, aby sa všetko krásne spojilo. Plníme do pripravených fliaš, ktoré uzavrieme a skladujeme v chladničke.
- Viac Kofila receptov nájdete na https://www.orioncokolada.cz/sk/KofilaRecepty