Vaječná hrudka (fotorecept )

Autor receptu: bejaja

Tento recept mám od svojej priateľky, ktorá ho robieva na Veľkú noc. Viackrát som sa rozhodovala, že vaječnú hrudku urobím k sviatkom aj ja, ale priateľka ma vždy predbehla a doniesla mi ju už hotovú. Rozhodla som sa recept vyskúšať a vaječnú hrudku urobiť sama a tu je môj výsledok.

4
porcie
90 min. minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny, ktoré budeme potrebovať na uvarenie vaječnej hrudky.
  2. Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme rozbité vajíčka a soľ. Všetko dobre rozmixujeme.
  3. Dáme variť,varíme pomaly za stáleho miešania a stále miešame a miešame, kým sa nezačne oddelovať voda a masa hrudkovatieť. (Je to podobné ako keby sme odvárali tvaroh).
  4. Odvarenú masu potom precedíme cez sitko. Ja som to potom vyklopila na gázu, dobre silno povytláčala.
  5. Zavesila som hrudku a nechala asi 1 hodinu odkvapkať a sem tam som ju ešte postláčala aby som ju zbavila vody.
  6. Potom som hrudku vybalila z gázy a takto vyzerá finálny výrobok. Vaječnú hrudku servírujeme pokrájanú na plátky, ktoré si podľa chuti (kto ako má rád) môžeme posoliť, prípadne posypať čiernym mletým korením a zeleninou.