Vaječná hrudka (fotorecept )
Autor receptu: bejaja
Tento recept mám od svojej priateľky, ktorá ho robieva na Veľkú noc. Viackrát som sa rozhodovala, že vaječnú hrudku urobím k sviatkom aj ja, ale priateľka ma vždy predbehla a doniesla mi ju už hotovú. Rozhodla som sa recept vyskúšať a vaječnú hrudku urobiť sama a tu je môj výsledok.
4 porcie |
90 min. minút príprava |
Postup
- Tu sú suroviny, ktoré budeme potrebovať na uvarenie vaječnej hrudky.
- Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme rozbité vajíčka a soľ. Všetko dobre rozmixujeme.
- Dáme variť,varíme pomaly za stáleho miešania a stále miešame a miešame, kým sa nezačne oddelovať voda a masa hrudkovatieť. (Je to podobné ako keby sme odvárali tvaroh).
- Odvarenú masu potom precedíme cez sitko. Ja som to potom vyklopila na gázu, dobre silno povytláčala.
- Zavesila som hrudku a nechala asi 1 hodinu odkvapkať a sem tam som ju ešte postláčala aby som ju zbavila vody.
- Potom som hrudku vybalila z gázy a takto vyzerá finálny výrobok.
Vaječnú hrudku servírujeme pokrájanú na plátky, ktoré si podľa chuti (kto ako má rád) môžeme posoliť, prípadne posypať čiernym mletým korením a zeleninou.