Úžasné celozrnné špaldovo-pšeničné rožky
Autor receptu: luckaprima
Sú tak jemné, nadýchané a chrumkavé že je to až neuveriteľné na rožky s 2/3 celozrnnej
múky a pomerne bohatým
množstvom tuku.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 220 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto vymiesime, vznikne kompaktné nelepivé mastnejšie cesto. Necháme ho vykysnúť cca hodinu pri 50 °C prikryté fóliou.
- Potom cesto rozdelíme na 8 častí a bochníčky necháme odležať 10 minút, vytvarujeme rožky, klasicky: rozvaľkať na tenký ovál a zrolovať, trochu pováľať aby moli pekne spojené okraje. Necháme ešte podkysnúť na plechu s pečiacou fóliou.
- Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom (môžeme posypať semienkami) a pečieme 25 minút pri 220 °C. Necháme vychladiť na mriežke a potom už bleskovo zmiznú, sú fakt úžasné, ako páperíčko a okraje chrumkavé.