Uštipci

Autor receptu: 2010

Ked sa u nas doma robili rezne - ako v kazdej spravnej slovenskej rodine v nedelu. Tak prve co zmizlo bola ta zvysna muka zmiesana s vajickom a ako posledna uprazena. A co ked sa z toho nespravi placka ako sa u nas robila a trochu sa ochuti?

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ked sa da pouzite olej, treba ho zcetit cez sitko.ked je moc prepaleny dat novy.
  2. Zalezi kolko chceme ustipcov, ked chceme viac pridame vajicka a muku,prasok do peciva a vmiesame kyslu smotamu alebo jogurt. Ochutime sol a ked chceme trochu korenia podla chute.Ked mame huste cesticko pridame trochu vody a poriadne premiesame.
  3. Do horuceho oleja vhadzujeme z lyzice vacsie halusku, ked zmenia farbu na zlatistu otocime. Dame na papierovu utierku. A mame najlacnejsiu prilohu.