Uštipci
Autor receptu: 2010
Ked sa u nas doma robili rezne - ako v kazdej spravnej slovenskej rodine v nedelu.
Tak prve co zmizlo bola ta zvysna muka zmiesana s vajickom a ako posledna uprazena.
A co ked sa z toho nespravi placka ako sa u nas robila a trochu sa ochuti?
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Ked sa da pouzite olej, treba ho zcetit cez sitko.ked je moc prepaleny dat novy.
- Zalezi kolko chceme ustipcov, ked chceme viac pridame vajicka a muku,prasok do peciva a vmiesame kyslu smotamu alebo jogurt. Ochutime sol a ked chceme trochu korenia podla chute.Ked mame huste cesticko pridame trochu vody a poriadne premiesame.
- Do horuceho oleja vhadzujeme z lyzice vacsie halusku, ked zmenia farbu na zlatistu otocime.
Dame na papierovu utierku.
A mame najlacnejsiu prilohu.