Údený losos
Údený losos na tekvicovom pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Piliny v záhrade alebo na balkóne
zapálime na plechu a necháme chvíľu tlieť. Keď
jemný oheň zmizne a bude sa z plechu
jemne dymiť, položíme do plechu
dierkový plech spolu s lososom, ktorého
dobre posolíme alebo použijeme
údenú soľ. Vložíme do rúry zohriatej na 160 °C
na 15 minút, kde sa bude losos piecť
a zároveň údiť. Pracujeme vo vetranej
miestnosti.
- Tekvicu rozkrojíme napoly,
pokvapkáme trochou olivového oleja,
osolíme a pečieme v rúre pri teplote
180 °C 30 minút.
- Potom tekvicu vydlabeme a rozmixujeme
v kuchynskom robote,
na zjemnenie pridáme kocku masla
a dobre premiešame. Hotového lososa
pokvapkáme tekvicovým olejom
a podávame spolu s jadierkami a pyré.
|