Slané tyčinky

Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
12–15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, droždie, olivový olej a vodu. Dôkladne vypracujeme cesto a necháme zakryté odstáť na teplom mieste cca 30 minút.
  2. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu a na hrúbku 1 cm. Z takto rozvaľkaného cesta krájame 1 cm široké pásiky, ktoré potrieme vodou a posypeme sezamom. Pásy cesta pred uložením na papier na pečenie skrútime do špirály tak, že uchopíme oba konce prstami a ruky smerujú každá opačným smerom.
  3. Pečieme v rúre vopred predhriatej na 200 °C cca 12–15 minút do zlatista. Počas pečenia môžeme ešte párkrát potrieť vodou.