Slané tyčinky
Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
12–15 minút na 200 °C |
Postup- Parmezán posekáme na malé kúsky.
Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ.
Primiešame múku, droždie, olivový olej
a vodu. Dôkladne vypracujeme cesto
a necháme zakryté odstáť na teplom
mieste cca 30 minút.
- Cesto rozdelíme na dve rovnaké
časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu a na hrúbku 1 cm. Z takto rozvaľkaného cesta krájame 1 cm široké
pásiky, ktoré potrieme vodou a posypeme sezamom. Pásy cesta pred uložením na papier na pečenie skrútime do
špirály tak, že uchopíme oba konce
prstami a ruky smerujú každá opačným smerom.
- Pečieme v rúre vopred
predhriatej na 200 °C cca 12–15 minút
do zlatista. Počas pečenia môžeme
ešte párkrát potrieť vodou.
|