Tvarohový závin
Tvarohový závin s hrozienkami (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Na dnes som upiekla tvarohový závin.
16 porcií |
60 minút príprava |
35-40 minút na 200 °C |
Postup
- Urobíme si kvások. Do menšej nádoby si dáme rozmrvené droždie, 1/2 čajovej lyžičky kryštálového cukru, medzi prsty múky a pridáme trochu vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do misky dáme múku, štipku soli, kryštálový cukor, žĺtok, olej a pridáme kvások. Zvyšné mlieko dolejeme a vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste aspoň pol hodiny. Prikryjeme ho utierkou.
- Cesto nám krásne vykyslo.
- Plnka : Tvaroh vymiešame s cukrom, žĺtkom a hrozienkami.
- Teraz cesto vyváľkame na plát, ktorý potrieme plnkou.
- Začneme rolovať smerom k sebe ako roládu.
- Kraje si podohneme smerom do vnútra a necháme chvíľu nakysnúť.
- Plech vyložíme mastným papierom, na ktorý uložíme závin.
- Popicháme ho vidličkou a pomastíme ho po vrchu olejom.
- Upečieme ho v rozohriatej trúbe na 200 stupňov 35-40 minút. Keď je upečený, tak ho hneď po vrchu pomastíme olejom.
- Chvíľu počkáme a potom ho posypeme práškovým cukrom.
- Vychladnutý porežeme na kúsky.
- V reze.
- Vynikajúci, ľahučký, vhodný ku kakau.