Tvarohový závin

Tvarohový závin s hrozienkami (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Na dnes som upiekla tvarohový závin.

16
porcií
60 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások. Do menšej nádoby si dáme rozmrvené droždie, 1/2 čajovej lyžičky kryštálového cukru, medzi prsty múky a pridáme trochu vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do misky dáme múku, štipku soli, kryštálový cukor, žĺtok, olej a pridáme kvások. Zvyšné mlieko dolejeme a vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste aspoň pol hodiny. Prikryjeme ho utierkou.
  2. Cesto nám krásne vykyslo.
  3. Plnka : Tvaroh vymiešame s cukrom, žĺtkom a hrozienkami.
  4. Teraz cesto vyváľkame na plát, ktorý potrieme plnkou.
  5. Začneme rolovať smerom k sebe ako roládu.
  6. Kraje si podohneme smerom do vnútra a necháme chvíľu nakysnúť.
  7. Plech vyložíme mastným papierom, na ktorý uložíme závin.
  8. Popicháme ho vidličkou a pomastíme ho po vrchu olejom.
  9. Upečieme ho v rozohriatej trúbe na 200 stupňov 35-40 minút. Keď je upečený, tak ho hneď po vrchu pomastíme olejom.
  10. Chvíľu počkáme a potom ho posypeme práškovým cukrom.
  11. Vychladnutý porežeme na kúsky.
  12. V reze.
  13. Vynikajúci, ľahučký, vhodný ku kakau.