Tvarohový krémeš trochu inak
Autor receptu: vieraa
Tento recept mám veľmi rada, pretože je rýchly a určite bude chutiť aj Vám.Ked ho urobím, tak sa po ňom iba zapráši.Ja som ho robila na Veľkú noc, preto tie farebné vajíčka. Podobný klasickému francúzskemu krémešu,však posúdte sami a želám dobrú chuť.
24 porcií |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu krému /práškový cukor tam nie je vyobrazený,pretože ja som použila iba vanilínový cukor/
- Najprv si pripravíme misu /oblžníkovú/, ktorú vyložíme oblátkami /tak ako je na obrázku/.Na spodok možte dať aj dve na seba.
- Tvaroh, , vanilínový cukor vyšľaháme do peny.Uvaríme želatinu podla návodu a necháme vychladnút.Medzi tým si osobitne vyšľaháme Heru s troškou prášk.cukru /može dať a nemusí/, pridáme nastrúhanú pomarančovú kvoru a troška pomarančovej šťavy.
- Obidve plnky vyšlahanú Heru a tvaroh spojíme dohromady, pridáme vychladnutú želatinu. Zamiešame a vylejeme do pripravenej misy s oblátkami.
- Navrch poukladáme nakrájané banány /može byť aj iné ovocie/.
- Prikryjeme oblátkou dáme do chladničky stuhnúť aspon na 2 hodiny
- Ešte chcem pripomenút, že vrchné oblátky možte potrieť krémom ak Vám trošku zostalo. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou, necháme chvílu stuhnúť a možme ľubovolne ozdobiť.