Tvarohový koláč
Tvarohový koláč s makom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
24 porcií |
40 minút príprava |
35 minút na 180-200 °C |
Postup- Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a naň rukou alebo malým valčekom cesto roztlačíme. Použila som plech 30x30 cm.
- Na plnku môžme použiť jemný tvaroh, ja som použila na polovicu s hrudkovým. Mletý mak, tvaroh, vanilkový cukor, mlieko a Zlatý klas zmiešame.
- Vajcia vyšľaháme, pridáme práškový cukor, zašľaháme. Primiešame tvarohovo-makovú zmes. Plnku rozotrieme na cesto.
- Pripravíme si mrveničku - múku, maslo a cukor spracujeme prstami. Mrveničku rozsypeme po plnke a koláč upečieme (35 minút na 180-200 °C).
|