Tvarohový koláč s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: katusqa

Tento koláč je nenáročný na prípravu, chutný a aspoň pre mňa sýty. Ak si vyberiete, že ho upečiete, určite nebudete sklamaní/é. Dobrú chuť prajem :-)

25-30
porcií
70 minút
príprava
20 minút
na 130 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do penista.
  2. Postupne pridávame olej a mlieko.
  3. Nakoniec pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom.
  4. 3/4 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný vyšší plech.
  5. Do zvyšnej 1/4 cesta pridáme kakao a rozlejeme na plech.
  6. Pečieme v rúre, po vybratí necháme vychladnúť a pomaly si pripravujeme krém, ktorý na vychladnuté cesto ide ešte horúci.
  7. Zo zlatých klasov, mlieka, cukru a vanilínového cukru si pripravíme krém.
  8. Do horúce krému pridáme Heru ktorú sa roztopí a premiešame.
  9. Hneď ako sa Hera roztopí pridáme tvaroh ( ja som použila jemný tvaroh, ale môžete aj hrudkový alebo 50:50)
  10. a aby sa nám všetko spojilo v krém vymiešame ručným mixérom.
  11. Horúci krém rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a počkáme kým tvarohová plnka nevychladne.
  12. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu ktorú dáme do väčšej misy, pridáme kyslú smotanu a miešame dokým nám nevznikne čokoládová "poleva". Nakoniec túto polevu rovnomerne rozotrieme na už vychladnutú tvarohovú plnku a uložíme do chladu. Prajem dobrú chuť ;-)