Tvarohový koláč s kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: katusqa
Tento koláč je nenáročný na prípravu, chutný a aspoň pre mňa sýty. Ak si vyberiete, že ho
upečiete, určite nebudete sklamaní/é. Dobrú chuť prajem :-)
25-30 porcií |
70 minút príprava |
20 minút na 130 °C |
Postup
- Cesto: Celé vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do penista.
- Postupne pridávame olej a mlieko.
- Nakoniec pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom.
- 3/4 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný vyšší plech.
- Do zvyšnej 1/4 cesta pridáme kakao a rozlejeme na plech.
- Pečieme v rúre, po vybratí necháme vychladnúť a pomaly si pripravujeme krém, ktorý na vychladnuté cesto ide ešte horúci.
- Zo zlatých klasov, mlieka, cukru a vanilínového cukru si pripravíme krém.
- Do horúce krému pridáme Heru ktorú sa roztopí a premiešame.
- Hneď ako sa Hera roztopí pridáme tvaroh ( ja som použila jemný tvaroh, ale môžete aj hrudkový alebo 50:50)
- a aby sa nám všetko spojilo v krém vymiešame ručným mixérom.
- Horúci krém rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a počkáme kým tvarohová plnka nevychladne.
- Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu ktorú dáme do väčšej misy, pridáme kyslú smotanu a miešame dokým nám nevznikne čokoládová "poleva". Nakoniec túto polevu rovnomerne rozotrieme na už vychladnutú tvarohovú plnku a uložíme do chladu.
Prajem dobrú chuť ;-)