Tvarohový nákyp
Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím
Autor receptu: redakcia
Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave
sa fantázii medze nekladú. Môžu byť napríklad takéto svieže s tvarohom a ovocím.
4 porcie |
20 minút príprava |
50-60 minút na 180 °C |
Postup
- Jahody alebo iné ovocie umyjeme, očistíme, ak treba, nakrájame a posypeme 2 PL cukru. Predhrejeme rúru na 180 stupňov a nádobu na pečenie vymažeme maslom.
- Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky zmiešame s tvarohom, práškovým a vanilkovým cukrom, štipkou soli a krupicou. Do tvarohovej zmesi vmiešame približne polovicu ovocia.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne vo dvoch dávkach vmiešame do zmesi.
- Zmesou naplníme formu. Pečieme v horúcej rúre 50–60 minút.
- Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom. Podávame ozdobené zvyšným ovocím.