Tvarohovo-višňová bublanina
Autor receptu: edith
Ak je po ruke čerstvé ovocie , pečiem zásadne koláče na ktorých vynikne ich chuť.
U nás sa robí najčastejši bublanina, ktorá je jednoduchá, rýchla a hlavne chutná.
Bublanina sa dá upiecť na množstvo spôsobov. Tentokrát som použila višne , ktoré dodali
osviežujúcu letnú chuť aj klasickému receptu.
8 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka ( mali by mať izbovú teplotu ) oddelíme .
Žĺtka vymixujeme s teplou vodou do penista, pridáme cukor, olej a vlažné mlieko a všetko dobre premiešame ( prípadne premixujeme ).
Potom postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
Nakoniec pridáme tuhý sneh vymiešaný z bielkov.
Medzi tým si od kôstkujeme višne a zmiešame si ich s roztlačeným tvarohom a vanilkovým cukrom. ( Ja som tvaroch ľahšie roztlačila , keď som naň dala cca 1 PL šťavu z višní ).
- Surové cesto vylejeme na ( maslom vytretí ) a ( múkou vysypaný ) plech, rozotrieme ho rovnomerne a na povrch lyžičkou nanesieme zmes tvarohu a višní.
- Vložíme do vopred vyhriatej rúry na cca 20-25 min. a pečieme pri teplote max 180 stupňov.
Po upečení necháme vychladnúť a povrch posypeme práškovým cukrom.
Ja som na ozdobu ešte použila čerstvé višne.
Prajem dobrú chuť ( u nás je už po koláči ) :-)