Tvarohovo-višňová bublanina

Autor receptu: edith

Ak je po ruke čerstvé ovocie , pečiem zásadne koláče na ktorých vynikne ich chuť. U nás sa robí najčastejši bublanina, ktorá je jednoduchá, rýchla a hlavne chutná. Bublanina sa dá upiecť na množstvo spôsobov. Tentokrát som použila višne , ktoré dodali osviežujúcu letnú chuť aj klasickému receptu.

8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka ( mali by mať izbovú teplotu ) oddelíme . Žĺtka vymixujeme s teplou vodou do penista, pridáme cukor, olej a vlažné mlieko a všetko dobre premiešame ( prípadne premixujeme ). Potom postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Nakoniec pridáme tuhý sneh vymiešaný z bielkov. Medzi tým si od kôstkujeme višne a zmiešame si ich s roztlačeným tvarohom a vanilkovým cukrom. ( Ja som tvaroch ľahšie roztlačila , keď som naň dala cca 1 PL šťavu z višní ).
  2. Surové cesto vylejeme na ( maslom vytretí ) a ( múkou vysypaný ) plech, rozotrieme ho rovnomerne a na povrch lyžičkou nanesieme zmes tvarohu a višní.
  3. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na cca 20-25 min. a pečieme pri teplote max 180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť a povrch posypeme práškovým cukrom. Ja som na ozdobu ešte použila čerstvé višne. Prajem dobrú chuť ( u nás je už po koláči ) :-)