Tvarohovo-ríbezľový koláč s dvojakým cestom (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Tento víkend na tvarohovú nôtu :-)

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si z uvedených surovín vypracujeme kakaové cesto. Cesto necháme polhodinu v chladničke.
  2. Medzitým si pripravíme plnku. Všetky suroviny vymiešame.
  3. Pripravíme si druhé cesto: práškový cukor, žĺtky a vodu vymiešame dohladka. Pridáme múku rozrobenú s kypriacim práškom, olej, mlieko a sneh z bielkov a zľahka vymiešame.
  4. Kakaové cesto vyvaľkáme a dáme na múkou vysypaný a maslom vymastený plech (35x35)
  5. Cesto potrieme džemom a navrstvíme tvarohovú plnku, na ktorú poukladáme čierne ríbezle.
  6. Na tvarohovú plnku vylejeme svetlé cesto a pečieme pri 180° cca 30 minút.
  7. Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou.
  8. Koláčik je šťavnatý, vláčny :-)