Tvarohový zákusok s ovocím

Tvarohovo-ovocné tajomstvo

Autor receptu: ivetka84

Rýchly, jednoduchý svieži koláč. Vhodný ku kávičke alebo čaju. Recept som si vymyslela podľa toho, čo mi chladnička ponúkla.

25
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Preosiatu múku, cukor, kypriaci prášok dáme do misky a premiešame. Potom pridáme vajíčka, rozpustenú Heru, mlieko a vymixujeme.
  2. Na hlbší plech (35x40) si dáme alobal alebo papier na pečenie, poukladáme černice a ríbezle, ktoré sme predtým scedili zo šťavy. Posypeme vanilínovým cukrom (2 balíky). Potom na to nalejeme cesto a dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Ovocie môže byť ľubovoľné, mrazené alebo aj čerstvé.
  3. Tvarohová plnka: Kým sa cesto upečie vymixujem si maslo s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom (2 balíky). Potom ku tomu pridám tvaroh a urobím plnku.
  4. Želatína: V šťave, ktorú sme si odložili rozmiešame Zlatý klas a dáme variť. Ak je šťava kyslá, môžeme pridať aj cukor.
  5. Keď sa nám cesto upečie, tak ho vytiahneme z rúry a ešte teplé preklopíme. Alobal alebo papier na pečenie opatrne stiahneme z ovocia a poukladáme piškóty, ešte na teplé ovocie. Môžeme ich potom pokvapkať rumom. Keď je upečená piškóta vychladená navrstvíme plnku a vlažnú želatínu. Dáme chladiť najlepšie na noc. Prajem dobrú chuť. :-)