Tvarohový zákusok s ovocím
Tvarohovo-ovocné tajomstvo
Autor receptu: ivetka84
Rýchly, jednoduchý svieži koláč. Vhodný ku kávičke alebo čaju. Recept som si vymyslela podľa toho, čo mi chladnička ponúkla.
25 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:
Preosiatu múku, cukor, kypriaci prášok dáme do misky a premiešame. Potom pridáme vajíčka, rozpustenú Heru, mlieko a vymixujeme.
- Na hlbší plech (35x40) si dáme alobal alebo papier na pečenie, poukladáme černice a ríbezle, ktoré sme predtým scedili zo šťavy. Posypeme vanilínovým cukrom (2 balíky). Potom na to nalejeme cesto a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.
Ovocie môže byť ľubovoľné, mrazené alebo aj čerstvé.
- Tvarohová plnka:
Kým sa cesto upečie vymixujem si maslo s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom (2 balíky). Potom ku tomu pridám tvaroh a urobím plnku.
- Želatína:
V šťave, ktorú sme si odložili rozmiešame Zlatý klas a dáme variť. Ak je šťava kyslá, môžeme pridať aj cukor.
- Keď sa nám cesto upečie, tak ho vytiahneme z rúry a ešte teplé preklopíme. Alobal alebo papier na pečenie opatrne stiahneme z ovocia a poukladáme piškóty, ešte na teplé ovocie. Môžeme ich potom pokvapkať rumom.
Keď je upečená piškóta vychladená navrstvíme plnku a vlažnú želatínu.
Dáme chladiť najlepšie na noc.
Prajem dobrú chuť. :-)