Tvarohovo-mandarínková poťahovaná torta (fotorecept)

Autor receptu: ivanka242

Keďže sme pozvaní na oslavu narodenín zajtra, tak som sa rozhodla že upečiem nejakú dobrú tortu. Už dávno som chcela vyskúšať poťahovanú tak teraz prišiel môj čas ..Je to moja prvá torta v živote..Recept som si zostavila sama podla seba.. Myslím že sa mi torta celkom podarila.. veď posúďte sami :)

4 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpus: Vyšlaháme cukor a žltka , pridáme vlažnú vodu, potom pridáme múku s kakaom a kypriacim práškom znovu prešlaháme...
  2. v inej miske si vyšlaháme z bielkov tuhý sneh .. potom sneh pridáme do žltkovej zmesi a premiešame.. ale jemne aby sneh nepadol... hotovo
  3. Pripravíme si tortovú formu a vymastíme ju maslom
  4. Dáme do vyhriatej trúby a pečieme na 180°C cca 50min... vyskúšame špáradlom či je už korpus upečený. Potom korpus vytiahneme z trúby a necháme vychladnúť
  5. Krém: Uvaríme si hustý puding z mlieka, cukru a 2 zlatých klasov.. pridáme aj trochu z vanilkovej arómy
  6. Keď puding zhustne odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť
  7. Medzitým si vymiešame maslo s cukrom práškovým aj vanilkovým...
  8. do vymiešaného masla si dáme 500g tvarohu.. ja som použila jemný a hrudkovitý
  9. poriadne premiešame..pridáme z citrónovej šťavy podľa chuti
  10. a do tvarohovej zmesi pridáme vychladnutý puding a poriadne premiešame mixerom
  11. hotovo
  12. Pripravíme si poťahovaciu hmotu z penových cukríkov.. ja som kupila 2 balíky Haribo
  13. penové cukríky postriháme aby sme oddelili bielu časť od ružovej
  14. pokvapkáme troškou citronky... cukríky dáme do nejakej misky vymastenej maslom a dáme do mikrovlnky na niekolko sekund.. kým sa cukríky neroztopia..
  15. Do vačšej misky si nasypeme praškový cukor a vylejeme tam zmes z roztopených cukríkova pomali začneme do zmesy cukor zapracovávať.. keď je hmota hustejšia a dá sa chytiť do ruky tak si ju premiestnime na pracovnu dosku posypanú cukrom a zapracovávame cukor dokým sa hmota neprestane lepiť na ruky
  16. tak a hotovo.. to isté spravíme aj s ružovými cukríkmi ... hmoty som potom dala do potravinárskej folie a do chladničky trošku odstáť
  17. Korpus je upečený a vyhladnutý... na vrchu mi vyskočila trošku bubllina ale to nevadí to je normálne....tú som zrezala aby som mala rovný povrch:)
  18. korpus rozrežeme na 3 rovnako vysoké pláty
  19. Dala som pôvodný vrchný plát na spodok aby bol dole kedže bol najviac nerovnomerný .. potrela som ho marhulovým džemom
  20. potrieme tvarohovým krémom
  21. mandarinky si necháme odkvapkať a potom ich narežeme na polky
  22. a poukladáme na krém.. priložíme další korpus, natrieme džemom, krémom a znovu poukladáme mandarinky a dáme posledný korpus... tortu zabalíme do fólie a dáme zachladiť na pár hodín do chladničky nech stuhne krém...
  23. tortu zabalíme do fólie a dáme zachladiť na pár hodín do chladničky nech stuhne krém...
  24. Pripravíme si maslový krém pod poťahovku a to tak že si zmešame maslo s cukrom 1:1 pridala som aj trochu vanilkovej aromy.... MMF si rozvalkáme asi na 3mm ... tortu natrieme maslovým krémom a potom potiahneme tortu ja som ružovým MMF potiahla tortu.. a z bielej hmoty a z ostatkov ružovej som spravila ozdoby :).. Fantázii sa medze nekladú :) Tadááááá :) Torta je hotová.. Na to že je to moja prvá torta v živote tak som na seba pyšná aj keď vidno nedostatky ale tak nevadí no :)
  25. Torta v reze