Tvarohovo-jahodová torta s čokoládovou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Veľmi jednoduchý, svieži a rýchly dezert, pôvodne to chceli byť rezy, ale nakoniec z toho vyšla táto torta. :)
12-16 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Upečieme si kakaový korpus - recept naň neuvádzam, pretože som ho robila presne podľa skvelého receptu od @yogicek: http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-pariz-s-mandarinkami-fotorecept/49936-recept.html
Necháme vychladiť.
Týmto srdečne ďakujem yogickovi a jeho milovanej konzultantke za skvelý recept na korpus :)
- ...vyšľaháme spolu tvaroh, šľahačkovú smotanu, vanilkový cukor a stužovač šľahačky.
- ...jahody scedíme a rozpučíme vidličkou
- ...pridáme k rozmixovanej tvaroho-šľahačkovej hmote, zmiešame
- ...korpus pokropíme šťavou z jahodového kompótu
- ...rozotrieme tvarohový krém
- ...naukladáme jahody vcelku (z druhého jahodového kompótu)
To pravé jahodové to bude keď dozrejú v záhrade jahody :)
- ...nad parou si rozpustíme horkú čokoládu, pridáme vanilkový cukor
- ...a postupne vmiešame kyslú smotanu (nádobu máme stále nad parou)
- ...vznikne krásna hladká poleva
- ...rozotrieme na tortu
- ...a dáme do chladu stuhnúť na minimalne 2 hodiny a potom už len maškrtíme :)