Tvarohové ravioli so slivkami (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Pri upratovaní som našla túto pomôcku na ravioli, ktorú som už dávno kupovala,
určite bola v akcii, tak dnes som ju krstila. Ravioli sú talianske cestoviny plnené plnkou
na sladko alebo slano. Ja som zvolila sušené slivky.
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku preosejeme na pracovnú dosku, vytvoríme jamku do ktorej pridáme vajíčko, nožíkom rozšľaháme
- pridáme tvaroh zmiešaný s cukrom
- vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve časti, jednu väčšiu, jednu menšiu
- cestá rozvaľkáme na veľkosť formy na ravioli, jedno cesto je tenšie, jedno hrubšie
- hrubšie cesto položíme na formu a poukladáme slivky
- hranice okolo sliviek potrieme vodou, najlepšie prstom
- prikryjeme druhým tenším plátom cesta, prejdeme valčekom, ktorý vytlačí plnku do jamiek, okraje odložíme
- pohľad zo spodu formičky na vytlačenú plnku, preto je tento plát cesta hrubší
- prevrátime a vyklopíme ravioli
- pekné kopčeky
- odložené okraje cesta využijeme na šúľance, vytvoríme valček, nakrájame na kúsky a tvoríme šúľance
- ravioli uvaríme v osolenej vode, po vyplávaní na povrch necháme povrieť a vyberieme
- hotová polejeme rozpusteným maslom a posypeme mletým makom s cukrom