Tvarohové ravioli so slivkami (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Pri upratovaní som našla túto pomôcku na ravioli, ktorú som už dávno kupovala, určite bola v akcii, tak dnes som ju krstila. Ravioli sú talianske cestoviny plnené plnkou na sladko alebo slano. Ja som zvolila sušené slivky.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Múku preosejeme na pracovnú dosku, vytvoríme jamku do ktorej pridáme vajíčko, nožíkom rozšľaháme
  2. pridáme tvaroh zmiešaný s cukrom
  3. vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve časti, jednu väčšiu, jednu menšiu
  4. cestá rozvaľkáme na veľkosť formy na ravioli, jedno cesto je tenšie, jedno hrubšie
  5. hrubšie cesto položíme na formu a poukladáme slivky
  6. hranice okolo sliviek potrieme vodou, najlepšie prstom
  7. prikryjeme druhým tenším plátom cesta, prejdeme valčekom, ktorý vytlačí plnku do jamiek, okraje odložíme
  8. pohľad zo spodu formičky na vytlačenú plnku, preto je tento plát cesta hrubší
  9. prevrátime a vyklopíme ravioli
  10. pekné kopčeky
  11. odložené okraje cesta využijeme na šúľance, vytvoríme valček, nakrájame na kúsky a tvoríme šúľance
  12. ravioli uvaríme v osolenej vode, po vyplávaní na povrch necháme povrieť a vyberieme
  13. hotová polejeme rozpusteným maslom a posypeme mletým makom s cukrom