Tvarohové koláčiky s arašidovým maslom (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Niečo pre milovníkov arašidového masla.
Postup
- Bebe keksy si pomelieme alebo podrvíme. Maslo roztopíme. Pripravíme hnedý cukor.
- Keksy, cukor a roztopené maslo spolu dobre premiešame.
- Pripravíme si muffinkovú formu. Vystelieme ju papierovými košíčkami. Do každého košíčka dáme kôpku pripravenej hmoty.
- Dnom pohára vhodnej veľkosti hmotu rovnomerne roztlačíme v košíčku. V rúre vyhriatej na 180 °C zapečieme 10 min. Necháme vychladnúť.
- V mise zmiešame elektrickým šľahačom tvaroh, kyslú smotanu, arašidové maslo. Pridáme cukor a vanilkový extrakt. Nakoniec pridáme vajíčka a štipku soli. Šľaháme kým sa všetky suroviny nespoja do krému.
- Krémom naplníme košíčky. Pečieme pri teplote 150 °C cca 40 min. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, následne preložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
- Na čokoládový krém si pripravíme smotanu a maslo. Horkú a mliečnu čokoládu nalámeme na kúsky.
- Smotanu v malom hrnci zohrejeme. Odstavíme a do horúcej prihodíme čokoládu. Miešame metličkou do úplného rozpustenia. Na záver pridáme kúsok masla a miešame. Čokoládovú hmotu necháme vychladnúť. Občas premiešame. Krém bude pomaly hustnúť.
- Keď je krém dostatočne hustý, naplníme cukrárske vrecúško a tvarohové koláčiky ním ozdobíme.