Tvarohové koláčiky s arašidovým maslom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Niečo pre milovníkov arašidového masla.

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Bebe keksy si pomelieme alebo podrvíme. Maslo roztopíme. Pripravíme hnedý cukor.
  2. Keksy, cukor a roztopené maslo spolu dobre premiešame.
  3. Pripravíme si muffinkovú formu. Vystelieme ju papierovými košíčkami. Do každého košíčka dáme kôpku pripravenej hmoty.
  4. Dnom pohára vhodnej veľkosti hmotu rovnomerne roztlačíme v košíčku. V rúre vyhriatej na 180 °C zapečieme 10 min. Necháme vychladnúť.
  5. V mise zmiešame elektrickým šľahačom tvaroh, kyslú smotanu, arašidové maslo. Pridáme cukor a vanilkový extrakt. Nakoniec pridáme vajíčka a štipku soli. Šľaháme kým sa všetky suroviny nespoja do krému.
  6. Krémom naplníme košíčky. Pečieme pri teplote 150 °C cca 40 min. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, následne preložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
  7. Na čokoládový krém si pripravíme smotanu a maslo. Horkú a mliečnu čokoládu nalámeme na kúsky.
  8. Smotanu v malom hrnci zohrejeme. Odstavíme a do horúcej prihodíme čokoládu. Miešame metličkou do úplného rozpustenia. Na záver pridáme kúsok masla a miešame. Čokoládovú hmotu necháme vychladnúť. Občas premiešame. Krém bude pomaly hustnúť.
  9. Keď je krém dostatočne hustý, naplníme cukrárske vrecúško a tvarohové koláčiky ním ozdobíme.