Tvarohové knedličky so slivkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Keď vás prepadne chuť na niečo sladké a rýchle.

4
porcie
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme potrebné veci na knedličky. Vajcia dve:-)
  2. Vyšľaháme maslo so žĺtkami a štipkou soli.
  3. Pridáme tvaroh a krupicu. Zmes necháme asi 30 minút odpočívať.
  4. Medzitým si pripravíme slivkovú omáčku: slivky (čerstvé, mrazené, alebo zavárané) dáme variť v troške vody. Pridáme podľa potreby a chuti cukor, škoricu, klinčeky, citrónovú šťavu a rum. Necháme povariť, ale nie na kašu, sú potrebné kúsky ovocia. Takúto omáčku môžeme pripraviť aj z marhúľ.
  5. Podľa želania stravníkov si pripravíme posýpky. Makovú: zmiešame mletý mak s práškovým cukrom....
  6. ...alebo strúhankovú: na masle opražíme strúhanku a cukor.
  7. Vrátime sa ku knedličkám. Do oddýchnutej masy primiešame vyšľahaný sneh z dvoch bielkov. Cesto je lepkavé, tak pomocou mokrých rúk tvarujeme knedličky, asi 10-12 ks.
  8. Knedličky vhodíme do vriacej, mierne osolenej vody a necháme variť asi 10 minút.
  9. Uvarené knedličky obalíme, alebo posypeme podľa chuti a podávame so slivkovou, alebo marhuľovou omáčkou. Dobrú chuť:-)