Tvarohové knedličky so slivkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Keď vás prepadne chuť na niečo sladké a rýchle.
4 porcie |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme potrebné veci na knedličky. Vajcia dve:-)
- Vyšľaháme maslo so žĺtkami a štipkou soli.
- Pridáme tvaroh a krupicu. Zmes necháme asi 30 minút odpočívať.
- Medzitým si pripravíme slivkovú omáčku: slivky (čerstvé, mrazené, alebo zavárané) dáme variť v troške vody. Pridáme podľa potreby a chuti cukor, škoricu, klinčeky, citrónovú šťavu a rum. Necháme povariť, ale nie na kašu, sú potrebné kúsky ovocia. Takúto omáčku môžeme pripraviť aj z marhúľ.
- Podľa želania stravníkov si pripravíme posýpky. Makovú: zmiešame mletý mak s práškovým cukrom....
- ...alebo strúhankovú: na masle opražíme strúhanku a cukor.
- Vrátime sa ku knedličkám. Do oddýchnutej masy primiešame vyšľahaný sneh z dvoch bielkov. Cesto je lepkavé, tak pomocou mokrých rúk tvarujeme knedličky, asi 10-12 ks.
- Knedličky vhodíme do vriacej, mierne osolenej vody a necháme variť asi 10 minút.
- Uvarené knedličky obalíme, alebo posypeme podľa chuti a podávame so slivkovou, alebo marhuľovou omáčkou. Dobrú chuť:-)