Tvarohové guľky v kokosovej perinke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept som dostala od priateľky, keď som ho prečítala, troška som sa bála, lebo vyzeral dosť zložitý..ale iba príprava a pečenie ukázalo, že je to vlastne úplne jednoduché...ale výborné..

16
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som si urobila guľky..preto že tieto sa musia dať do chladničky stuhnúť..do misky som dala tvaroh, cukor,žltok a kokos...všetko som spolu zmiesila a urobila som guľky veľké iba ako orech.. takto som si vyskúšala, ako si ich uložím, keď bude tam už cesto..inak, treba hlbší plech a vystlať papierom, aby sa ľahšie dal vybrať koláč z plechu..
  2. do misy som dala 5 celých vajec a práškový cukor a vymiešala som do peny 10min s mixérom..do tejto vymiešanej hmoty som pridala roztopené chladné maslo a miešala som ďalej..
  3. do vymiešanej masy som opartne v malých dávkach vmiešala múku zmiešanú s práškom do pečiva...
  4. a cesto som rozdelila na 2 rovnaké polovice...jedna zostala biela a do druhej som pridala 2 lyžice kakao a premiešala..
  5. plech o veľkosti 22x33 cm. som vystlala pečiacim papierom a zapla som trúbu na 180st. na spodok som vyliala biele cesto..
  6. na žlté som som rozotrela kakaové cesto a vybrala som guľky z chladničky a poukladala do kakaového cesta a mierne potlačila do cesta..
  7. cesto s guľkami sa pieklo 30min.. nechala som ho dobre vychladiť...
  8. pokiaľ sa cesto pieklo a chladilo urobila som si krém...do mlieka som dala vanilkový cukor a 2 lyžice detskej krupice , rozmiešala a uvarila hustú kašu...do čerstvo uvarenej kaše som hneď vmiešala 100g. kokosu a nechala som chladiť...vymiešala som maslo s cukrom do peny a napokon všetko spolu zmiešala..tento krém som všetok rozotrela na koláč a uložila do chladničky na noc...
  9. ráno som koláč potrela čokoládovou polevou a posypala som strúhanými mandlami...môžte posypať aj kokosom...mne sa to nepáčilo...radšej som použila mandle..a zároveň som upravila boky koláča a tu je v reze..
  10. je to skutočne výborný zákusok..takto na tácke na nedeľnom stole..
  11. nech sa páči ku kávičke...