Ovocná torta
Tvarohová torta s ovocím
Autor receptu: redakcia
Toto je dokonalá kombinácia jemného piškótového cesta a nadýchaného tvarohového krému. Dobrotu som ešte dochutila domácim jahodovým džemom, vanilkou, jahodami a bobuľovým ovocím.
8 porcií |
30 (+ chladenie) minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Na piškótové cesto 7 vajíčok rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky šľaháme spolu so
štipkou soli na stredných otáčkach do polotuha, asi 3 minúty. Pridávame po lyžiciach 180 g preosiateho práškového cukru. Vytvorí sa hustá bielková pena. Vyšľahaná je dokonale vtedy, keď nabratá hmota na lyžičke drží pevne špičku.
- Celé vajíčko, žĺtky a 50 g práškového cukru šľaháme do bledej, nadýchanej peny. Múku dôkladne premiešame
s práškom do pečiva a zľahka primiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec do cesta jemne ručne metličkou primiešame aj vyšľahané bielky.
- Dve formy na pečenie s priemerom 20 – 22 cm vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom. Do každej formy nalejeme polovicu cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Upečené korpusy vyberieme z foriem, otočíme a opatrne
z nich odstránime papier na pečenie. Necháme vychladnúť.
- Tvarohová plnka: Jemný hladký tvaroh vymiešame. V ďalšej miske dotuha vyšľaháme smotanu spolu s vanilkovými cukrami. Šľahačku zľahka primiešame do tvarohu. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu a vychladnutú ju dôkladne primiešame do tvarohového krému.
- Krém premiestnime do 2 zdobiacich vreciek s ozdobnou špičkou a necháme stuhnúť v chladničke.
- Bobuľové ovocie umyjeme, necháme poriadne odkvapkať. Polovicu jahôd nakrájame na plátky. Jeden vychladnutý korpus umiestnime na tortový stojan. Potrieme hrubou vrstvou jahodového džemu.
- Zdobiacim vreckom nanesieme na korpus tvarohový krém. Nanášame vedľa seba rovnomerné kopčeky. Začíname okolo celého vonkajšieho okraja korpusu a postupujeme smerom dovnútra. Ozdobíme 100 g čučoriedok alebo malín. Prikryjeme druhým korpusom. Ozdobíme ho kopčekmi, ktoré tvarujeme zdobiacim vreckom. Nakoniec dozdobíme krémom aj boky.
- Na plátky nakrájané jahody prilepíme na boky torty. Do stredu torty naaranžujeme bobuľové ovocie. Môžeme hneď podávať.