Tvarohová torta s broskyňami (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Tortička bola upečená k dňu matiek, recept som našla v starom časopise. Určite vhodná pre milovníkov tvarohu :-).

45 min minút
príprava

Postup

  1. Postup: Vnútro tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu. Z bielkov vyšľaháme sneh. Múku, prášok na pečenie, kakao premiešame. Po lyžičkách pridávame do vyšľahaných žĺtkov a premiešame. Pridáme olej, premiešame. Nakoniec vmiešame vareškou vyšľahané bielka. Vlejeme do formy a dáme piecť do vopred pred hriatej rúry na 170 C.
  2. Broskyne odkožkujeme, ponecháme zopár kúskov na zdobenie a ostatné rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor a rozmixované broskyne zamiešame .
  4. Korpus upečeného cesta rozrežeme priečne na tri rovnaké (hrúbkou) časti. Jeden dáme na dno tortovej formy polejeme ho jemne šťavou s kompótu (všetky tri korpusy budeme polievať). Ostatné dva zmenšíme na priemer 24 cm, 20 cm. Do plnky vmiešame želatínu urobenú podľa návodu. Preto chýbajú fotky postupu lebo rýchlo hustne plnka :-). Na korpus vo forme dáme tretinu plnky. Na to položíme korpus (do stredu) s priemerom 24 cm. Naň dáme polovicu plnky čo nám zostala a na to položíme korpus s priemerom 20 cm. Doplníme zvyšnou plnkou. Ponecháme 24 hod v chladničke stuhnúť.
  5. Šľahačku vyšľaháme aj s cukrom a stužovačom .
  6. Nanesieme ju na povrch torty a tortu ozdobíme.
  7. DOBRÚ CHUŤ!
  8. A ešte prierez.