Tvarohová torta s broskyňami (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Tortička bola upečená k dňu matiek, recept som našla v starom časopise. Určite vhodná pre
milovníkov tvarohu :-).
Postup
- Postup: Vnútro tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu. Z bielkov vyšľaháme sneh. Múku, prášok na pečenie, kakao premiešame. Po lyžičkách pridávame do vyšľahaných žĺtkov a premiešame. Pridáme olej, premiešame. Nakoniec vmiešame vareškou vyšľahané bielka. Vlejeme do formy a dáme piecť do vopred pred hriatej rúry na 170 C.
- Broskyne odkožkujeme, ponecháme zopár kúskov na zdobenie a ostatné rozmixujeme ponorným mixérom.
- Tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor a rozmixované broskyne zamiešame .
- Korpus upečeného cesta rozrežeme priečne na tri rovnaké (hrúbkou) časti. Jeden dáme na dno tortovej formy polejeme ho jemne šťavou s kompótu (všetky tri korpusy budeme polievať). Ostatné dva zmenšíme na priemer 24 cm, 20 cm. Do plnky vmiešame želatínu urobenú podľa návodu. Preto chýbajú fotky postupu lebo rýchlo hustne plnka :-). Na korpus vo forme dáme tretinu plnky. Na to položíme korpus (do stredu) s priemerom 24 cm. Naň dáme polovicu plnky čo nám zostala a na to položíme korpus s priemerom 20 cm. Doplníme zvyšnou plnkou. Ponecháme 24 hod v chladničke stuhnúť.
- Šľahačku vyšľaháme aj s cukrom a stužovačom .
- Nanesieme ju na povrch torty a tortu ozdobíme.
- DOBRÚ CHUŤ!
- A ešte prierez.