Tvarohová nepečená torta s datlovo-orechovým korpusom
Autor receptu: monniee
Jesť a maškrtiť zdravo, neznamená ukrátiť sa o chuťové pôžitky. Skôr naopak. Častokrát je to o objavení nových, skvelých surovín a chuťových kombinácii.
Vyskúšajte chuť tvarohu s kokosovým mliekom a lahodne sladký datlový korpus s opečenými vlašskými orechami :)
Postup
- Predpríprava:
Podľa bodu 3. sa rozhodneme, či si kúpime na tortu iba 1kg jemného tvarohu, alebo aj hrudkovitý.
Sušené datle, slivky a polovicu množstva orechov dáme do nádoby, zalejeme vodou a cez noc necháme namočené.
Plechovku s kokosovým mliekom dáme do chladničky.
A tešíme sa na druhý deň, kedy môžme začať s prípravou torty ;)
- Korpus:
Vodu, ktorou bolo zaliate sušené ovocie a orechy vylejeme. Následne túto hmotu vymixujeme tyčovým mixérom.
Na panvici si nasucho opečieme vlašské orechy, kým začnú rozvoniavať. Posekáme ich nahrubo a pridáme do zmesi.
Ďalej pridáme podľa chuti kakao a mletú škoricu.
Zahustíme strúhaným kokosom.
Zmes natrieme rovnomerne do tortovej formy a dáme do chladničky. - Tvarohovo-kokosová masa:
Najprv v miske vymiešame tvarohy s citrónovou šťavou a stéviou (množstvo podľa chuti).
*UPOZORNENIE: Ja mám rada tú konzistenciu hrudkového tvarohu v torte, ale keď ju chcete robiť dvojfarebnú aj s kakaom, použite radšej IBA jemný tvaroh, inak to nebude v reze vyzerať až tak pekne...(viď. moja torta v reze).
- Plechovku s kokosovým mliekom nepretrepávame. Otvoríme ju a do hmoty pridáme tuhú časť kokosového mlieka z plechovky.
Ak chceme dvojfarebnú tortu - oddelíme polovicu tvarohovej hmoty a vmiešame do nej dve polievkové lyžice kakaového prášku (kľudne aj viac a ochutnajte!..podľa mňa úplne božská chuť <3)
- Takže máme dve misky, jednu s kakaovou hmotou a druhú s bielou.
Pripravíme si želatínu alebo agar (rastlinná želatína), podľa návodu.
Vmiešame do pripravených tvarohových hmôt.
Z chladničky vyberieme formu s korpusom a striedavo na neho navrstvíme obe hmoty.
- A už dáme len stuhnúť do chladničky.
na vrch odporúčam dobrý džem, ovocie alebo čokoládu..ale to už je na vás, vašej fantázii a preferenciách :)
Dobrú, zdravú chuť prajem! :)