Tvarohová bábovka s marcipánom

Autor receptu: tetrisss

Keďže stále mi ostáva srvátka z výroby syra, snažím sa následne o produkciu ricotty a je to produkt, ktrorý musíme rýchlo spotrebovať, tak hľadám recepty, ktoré obsahujú tvaroh a jeden z nich je aj tento. Je to výborný koláč na nedeľné popoludnie ku kávičke, alebo k čaju.

6
porcií
10 minút
príprava
70 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo rozmixujeme s tvarohom a cukrom, následne pridáme žĺtky, potom zamiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Podľa hustoty potom dolejeme mlieko na hustotu normálneho piškótového cesta. Do vymastenej a vysypanej formy nalejeme polovicu cesta.
  2. Na cesto pohádžeme kúsky marcipánovej hmoty.
  3. Do druhej polovice cesta zamiešame kakao a navrstvíme do formy. Pečieme na 150 st hodinu a viac podľa potreby. Hotové necháme vychladnúť, vyberieme na tanier a pocukrujeme. Nakrájame a máme takéto krásne koláče.