Tvaroháč s ríbezľami (fotorecept)
Autor receptu: kika22222
V záhrade máme veľa ríbezlí, tak som spravila tento nenáročný a veľmi dobrý koláčik. Využila som recept na hrnčekové cesto zo stránky nanicmama.sme.sk.
30 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Najskôr si spravíme ríbezľovú polevu. Rozmixujeme ríbezle, dáme do hrnčeka, pridáme cukor, chvíľku povaríme a prepasírujeme cez sítko. Prepasírovanú šťavu opäť chvíľku povaríme, pridáme kukuričný škrob a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Necháme vychladnúť.
- V miske zmiešame všetky ingrediencie na cesto.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme väčšiu polovicu cesta.
- Pripravíme si tvarohovú plnku. Tvaroh,smotanu,cukor podľa chuti,hrubú múku a vajíčko vymiešame a vylejeme na cesto.
- Na plnku poukladáme ríbezle. Lyžicou poprskáme koláč zvyšným cestom a vychladnutou ríbezľovou polevou.
- Dáme piecť na 175 st. a vychladnutý koláčik pocukríme. Prajem dobrú chuť.