Turecký vajíčkový šalát (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Koľko krajín,toľko spôsobov na "Vajíčkový šalát" a koľko ľudí=toľko chutí,každý ho robí oniečo inakšie....Ponúkam vám "našu" versiu,ako ho pripravujeme my u nás doma ;-) Je velmi chutný,aj deti aj my dospelí ho máme velmi v obľube...

20-25 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme si hore varit vajíčka,natvrdo.Kým sa nám varia,cibulu si prekrojíme napoli a krájame na tenučké mesiačiky.
  2. Ked to máme,dobre ju posolíme a rukou medzi prsty dobre postláčame.Lepšie vpije sol a zobere to trocha na štiplavosti cibule...
  3. Teraz si na tvrdo uvarené vajíčka pokrájame na väčší tanier,ale nie na krúžky,ale na nerovnomerné pólky-kúsky.Pekne rovnomerne na celý tanier ich pokrájame a ked to máme,tak zobereme našu cibulu a poukladáme ju na vajčka...ak ste do cibuli dali dost soli,nemusíte zvláť solit aj vajíčka,stačí tá sol čo je v cibuli
  4. Ked sme cibulu porozkládli po vajíčkach,dáme bokom a spravíme si cesnakový jogurt,s ktorým to celé zalejeme.A to tak,že do jogurtu nastrúhate cesnak,posolíte,pomiešate a hotovo ;-DD
  5. Teraz náš pripravený jogurt lyžicou porozdelujeme po celom tanieri,aby bolo všetko pekne zakrité....
  6. Ked sme celý popolievali,môžme ešte náš šalátik trocha ozdobit ;-) napr.mletou červenou paprikou,čiernym korením,niakou vňaťou alebo pažítkou...vlastne čím chcete.A potom ho už len podávame...najlepší je po 2-3hodinách,ked sa tie chute už pospájali...
  7. Podávame ho ako prílohu k pečenému alebo grilovanému mäsku s dobrým chrumkavým chlebíkom....alebo ako obyčajný šalát s kúskom chleba na zahnanie hladu ;-DD Prajem dobrú chuť..