Tuiles aux amandes - mandľové škridličky
Autor receptu: amelie
Klasické francúzske sviatočné pečivo, nenáročné na prípravu a možno práve preto veľmi obľúbené.
15 minút príprava |
4 - 5 minút na 200 °C |
Postup
- Toto krehké pečivo nie je náročné ani na suroviny.
- V mise metličkou vyšľaháme obidva cukry, vajcia a soľ. Vmiešame múku
- a pridáme roztopené maslo.
- Mandľové lupienky nasypeme na suchý plech a vložíme krátko opiecť do predhriatej rúry.
- Primiešame ich do cesta a na plech s papierom na pečenie ukladáme kolieska vo veľkosti polievkovej lyžice vzdialené od seba asi 2 cm. Pracujeme rýchlo, lebo cesto má tendenciu roztekať sa.
- Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme 4-5 minút. Len čo škridličky zozlatnú, vyberieme ich z rúry a ešte horúce ich okamžite poukladáme cez oblinu váľka alebo užšej fľaše. Ja som ich dala na bagetový plech obrátený naopak. Dobre ich pritlačíme k podložke.
- Škridličky by po vychladnutí mali mať tvar ohnutých strešných škridiel:-)